Як вберегти техніку під час відключень електроенергії: важливі рекомендації

19 Листопада 2023

Аварійні та віялові вимкнення електроенергії можуть вивести з ладу будь-яку домашню техніку. Але якщо завчасно підготуватися, то вимушені блекаути не завдадуть їй шкоди. Тримайте корисні поради від команди Pyramida, що допоможуть вберегти побутові прилади від перепадів напруги.

 

Вимкніть із розетки всю техніку, якою ви не користуєтеся в конкретний момент.

Не варто залишати її в режимі «stand-by», тобто постійно підʼєднаною до мережі. Це стосується всіх приладів, що живляться від мережі, зокрема й електричних поверхонь, витяжок, духових шаф, посудомийних машин, чайників, холодильників тощо.

Кожен пристрій, підключений до нестабільної мережі, може «перегоріти», тому під час аварійних і віялових відключень краще не ризикувати. Вимкніть прилади з розеток — у такий спосіб ви не тільки захистите їх від збоїв, а й зможете заощадити до 8% суми рахунку за електрику щомісяця.

Не поспішайте вмикати все й одразу.

Це треба робити почергово й принаймні за 30 хвилин після відновлення електропостачання у вашому місті чи районі. Намагайтеся не запускати одночасно кілька енергоємних приладів. Наприклад, якщо вам треба ввімкнути пральну машину, перед цим краще вимкнути бойлер, який вже нагрів воду. Якщо ви хочете повечеряти, не використовуйте одночасно мікрохвильову піч і електрочайник.

Що більше навантаження на мережу — то вищі ризики для вашої побутової техніки. Всі енергоємні пристрої, обладнані таймерами, переведіть на роботу з 00:00 до 06:00 ранку. В цей період українці споживають мінімальну кількість електроенергії.

Використовуйте стабілізатори напруги.

Велику й дорогу побутову техніку краще обладнати окремими стабілізаторами напруги. Вони забезпечують постійну напругу у 220 вольтів і мають режим автоматичного вимкнення, якщо в мережі будуть різкі стрибки. Однак якщо в якийсь момент напруга стане вищою за 280 вольтів, стабілізатор теж може згоріти.

Також існують стабілізатори мережі на квартиру. Вони вимкнуть живлення всієї оселі на електричному щитку, якщо зафіксують різке збільшення чи зменшення напруги.

Купуйте тільки сертифіковані товари.

Довіряйте виключно ліцензованим точкам продажу, адже неякісні прилади можуть завдати чимало клопотів. Також не завадить уважно прочитати інструкцію й дотримуватися рекомендацій виробника.

 

Ми не знаємо, скільки ще часу українцям доведеться жити в умовах віялових та аварійних відключень електроенергії. За прогнозами — щонайменше до березня. Але ми можемо завчасно потурбуватися про витяжки, варильні поверхні, духові шафи, мікрохвильові печі, щоб техніка Pyramida й надалі радувала вас своєю функціональністю.


Віримо, що вже зовсім скоро ви готуватимете свої улюблені кулінарні шедеври для святкування перемоги разом із рідними та друзями. А кухонна техніка Pyramida, як завжди, допоможе розкрити всі кулінарні таланти.


Тримаймося! Все буде Україна!