Духовка для душі: як правильно вибрати

10 Листопада 2020

Ваша сімейна історія про смачну і здорову їжу ніколи не з’явиться на світ без духовки, адже всім відомо, що запечені страви корисніші за смажені, та й домашня випічка вже точно смачніша за магазинну. Коли ви плануєте кухню, звичайні комбіновані печі, що стоять окремо, не завжди вписуються в дизайн і задовольняють запитам щодо функціональності. Отже, необхідно вибрати сучасну вбудовувану духову шафу. Як це зробити правильно — читайте далі.

вибір духового шкафа PyramidaІнтернет не зможе — Pyramida допоможе

Бренд Pyramida вже 20 років представлений на ринку вбудовуваної кухонної техніки, його обрала вже кожна третя українська сім’я. Усі ці роки ми вивчали світові тенденції та впроваджували інновації, розробляли новий дизайн і покращували функціональність кожної моделі, підтримували зворотний зв’язок із користувачами та постійно розширювали асортимент. Ми дійсно знаємо все про те, як створити максимально затишну кухню з технікою, яка полегшуватиме шлях до кулінарних шедеврів.

В інтернеті можна знайти десятки статей про те, як вибрати духовку, проте не завжди вони написані тими, хто безпосередньо працює з духовими шафами. Отже, експертність таких матеріалів не витримує критики. Спираючись на багаторічний досвід розробки й виробництва духових шаф, а також на відгуки власників техніки Pyramida, ми створили вичерпний гайд із вибору духовок. Якщо раптом інформації тут вам буде недостатньо, завжди можна поставити запитання, що залишилися, нашим консультантам.

Критерії вибору духового шкафуКритерії вибору

Розповідаючи про те, як вибрати витяжку, ми назвали 11 критеріїв. Щоб придбати оптимальну духову шафу, вам потрібно буде  врахувати 8 параметрів:

• дизайн і матеріали;
• тип нагрівання;
• розмір і внутрішній об’єм;
• кількість і набір функцій;
• енергоефективність;
• комплектація та зручність експлуатації;
• безпека;
• підтримка й обслуговування.

Пройдемося по пунктах детальніше.

Дизайн і матеріали духових шаф Pyramida1. Дизайн і матеріали

Хто б що не говорив про креслення та ергономіку, а дизайн – важливіший. Будь-який ремонт починається з вибору колірної гами, а закінчується... ніколи, бо покращувати все можна до нескінченності. Тому ваша ідеальна кухня спочатку повинна виникнути у вас перед очима – з усіма меблями та технікою. Якому стилю ви віддаєте перевагу, які кольори будуть домінувати, як будуть розставлені акценти?

В асортименті Pyramida ви знайдете вбудовувані моделі з фасадом чорного, білого або кольору слонової кістки та нержавіючої сталі. Крім того, у нас є духовки, виконані в нестандартних кольорах Sand (F 80 EPL GSA) і Gray (F 80 EPL GGR), які також є популярними й дають можливість створити дійсно ексклюзивний інтер’єр. Крім оригінального колірного рішення, моделі приваблюють продуманою функціональністю: вони оснащені вісьмома режимами роботи, тож допоможуть реалізувати будь-які кулінарні задумки. За зручність використання та безпеку відповідають поворотні ручки push-pull з яскравим LED-підсвічуванням – установлені параметри залишаться незмінними, а вибрати потрібний режим можна, навіть не вмикаючи верхнє світло.

Різні дизайнерські рішення дадуть можливість вписати кожну модель у стильний кухонний інтер’єр.

Тип нагрівання духової шафи2. Тип нагрівання

Їх існує всього два:
• газовий;
• електричний.

Газові зустрічаються в основному в комбінованих печах, а вбудовувані духові шафи – електричні. Їхні переваги очевидні: більш точна підтримка температури, нагрівання з різних боків і конвекція, які забезпечують рівномірне пропікання страв, високий рівень безпеки тощо.

В асортименті бренда Pyramida – електричні духові шафи. Вони вирізняються енергоефективністю, продуманою комплектацією, яка забезпечує зручність використання, а також інтуїтивною системою керування. Чіткі налаштування параметрів часу й температури дадуть можливість готувати улюблені страви без побоювань, що щось піде не за рецептом.

Розмір і внутрішній об’єм шафи духової3. Розмір і внутрішній об’єм

Цей параметр залежить від розмірів кухні, ніші, у яку планується вмонтувати духовку, і складу родини. За внутрішнім об’ємом камер виділяють:

• компактні – 45 л;
• стандартні – 57 л;
• об’ємні – 73 л.

Компактні підійдуть для смарт-кухонь або сімей із 1–2 осіб, а в об’ємні легко ввійде велика святкова індичка!

Не варто думати, що компактна духовка буде в чомусь обмежувати ваші кулінарні пориви. Наприклад, модель F 40 M 45 GBL, виконана в класичному чорному кольорі, оснащена чотирма базовими режимами й без проблем впорається з приготуванням смачної та корисної вечері для всієї родини.

Фішка містких духових шаф на 73 л – готувати страви величезними порціями: наприклад, для великої родини з 3-5 осіб або для гучного застілля з великою кількістю гостей. А ще в просторій камері можна готувати одразу дві страви, наприклад м’ясо і пиріг, використовуючи спеціальний роздільник, щоб запахи не змішувалися між собою.

Якщо ви любите страви за перевіреними рецептами, зверніть увагу на 6-режимну модель F 67 EP 70 GBL. Тим же, хто любить експериментувати, варто придбати духовку з розширеною функціональністю – 8-режимну F 87 EP 70 GBL. Крім стандартних програм, у ній передбачено делікатне приготування та розморожування. Тепер необов’язково діставати продукти з морозилки на ніч, щоб готувати вранці. Духовка якісно та швидко позбавить їх льоду, зберігши всі корисні властивості.

4. Кількість і набір функцій

Вибір зон нагрівання та їхніх комбінацій, наявність гриля та конвекції, режими підігрівання, розморожування, випікання піци або дріжджового тіста – усі ці функції здатні істотно полегшити кулінарні справи. В асортименті моделей Pyramida ви знайдете прості духовки з чотирма режимами й ультрасучасні – з 10.

Модель F 40 MP GBL – оптимальна для тих, хто не хоче запам’ятовувати комбінації, але прагне готувати швидко та смачно. Чотири режими дадуть можливість готувати весь спектр улюблених страв – м’ясо з гарнірами, солодку й несолодку випічку. Ручки push-pull допоможуть підтримувати в ідеальній чистоті фронтальну панель, а також відповідатимуть за необхідну безпеку – діти не зможуть змінити встановлені налаштування.

Десять режимів – те, що потрібно, щоб кулінарія стала вашим улюбленим заняттям! Моделі F 105 S IX і F 100 S GBL потішать різноманітністю корисних функцій. Якщо наявністю гриля та конвекцією вас не здивувати, то «Мультиприготування», «Піца» і розморожування точно вам сподобаються. У режимах заздалегідь виставлена оптимальна сила нагрівання, щоб страва вийшла соковитою та рівномірно пропеченою.

енергоеффективність духового шкафа5. Енергоефективність

Як раніше визначали, що в будинку щось печеться? У кухні нічим дихати від спеки, доводиться час від часу тікати в іншу кімнату, щоб охолонути. Знайомо? Людям, які застали радянські газові печі, – так. Сучасні користувачі ж знизуватимуть плечима. Усе тому, що духовки стали набагато енергоефективнішими – тепер вони гріють страву, а не кімнату. Так, у всіх 8-режимних моделях Pyramida використовується ущільнювач Fiberglass. Він виготовлений зі скловолокна, яке стійкіше до дії високих температур, ніж гума, що використовується для звичайних ущільнювачів. Це означає, що прослужить він довше.

Ще одна перевага Fiberglass – якісніше утримання конденсату всередині. Під час приготування крапельки вологи, що утворюються на склі зсередини, не стікатимуть назовні й не псуватимуть меблі. 

Ущільнювач також перешкоджає виходу тепла назовні, тому всередині камери чітко дотримується задана температура.

Комплектація та зручність експлуатації 6. Комплектація та зручність експлуатації 

Техніка Pyramida створена для комфорту й задоволення від використання та кулінарних результатів, а тому поставляється одразу з повною комплектацією: решітка, деко й ручка-рогач для виймання дека. У 8-режимних моделях у комплекті поставляються два дека, у деяких додатково передбачено рожен для приготування курки гриль. Так що ви одразу отримаєте повністю готову до використання сучасну функціональну кухонну техніку.

Духові шафи з вісьмома й більше режимами оснащуються хромованими напрямними, у деяких моделях передбачені ще й телескопічні напрямні. Їх легко утримувати в чистоті, а ставити деко дуже зручно – і емаль стінок не постраждає. Телескопічні напрямні дадуть можливість із комфортом перевіряти ступінь готовності страви в середині процесу приготування – ви зможете висувати й утримувати повне деко однією рукою, а потім легким рухом засовувати його назад.

Безпека на кухні7. Безпека

Ми подбали про безпеку всіх членів сім’ї (зокрема й чотирилапих), тому практично у всіх моделях духових шаф Pyramida скляні дверцята 3-шарові: зовнішнє скло завжди залишається комфортної температури, так що можна спокійно торкатися до нього, ні про що не хвилюючись.

Утоплювані поворотні ручки push-pull – запорука того, що вибраний режим залишиться незмінним, а діти не зможуть скористатися духовкою без дорослих. Такі ручки є в серії F 80 EPL різних кольорів.

У всіх моделях Pyramida передбачено систему тангенціального охолодження. Завдяки йому духовка не перегрівається під час готування, а отже, розташовані поруч кухонні меблі захищені від впливу високих температур. Крім того, після завершення приготування духова шафа швидше охолоджується.

Підтримка й обслуговування сервіс pyramida8. Підтримка й обслуговування

Щоб техніка служила довго, її потрібно правильно використовувати й обов’язково за нею доглядати. Не довіряйте свою красиву духовку Pyramida «майстру на всі руки» із сусіднього під’їзду, з усіх питань звертайтеся до сервісних центрів по Україні. Наші консультанти нададуть вичерпну інформацію про моделі, а майстри замовлять потрібні деталі й виконають ремонт. 

З духовками Pyramida кухня буде дійсно стильною, інтер’єр – затишним, а приготування їжі – справжнім задоволенням!