Секрет перемоги: історії теплих вчинків

08 Січня 2023

Немає жодного сумніву, що головна задача кожної української компанії зараз - бути соціально корисним. Трансформувати всі потужності у допомогу та підтримку, а не у відчай. Віднайти свій спосіб повернення тепла, доброти та віри в людей.

Хтось робить манікюр з ліхтариком на голові, а комусь вдалось зарядити телефон у найближчому кафе. Хтось вигулює коханого собаку темним містом, а хтось вже запалив свічки для малювання з сином. Ми справляємося з холодом, темрявою та відключення води, бо знаємо - ми є один в одного. Ми зустрінемось у метро, аби надіслати смс додому. Ми залишимо стілець та термос з чаєм у ліфті, якщо раптом хтось застрягне. Ми підтримаємо того, хто втомився, засумував чи загубився. Тому що що кожен знає свій внесок у надію та тепло.

Наша команда обрала для себе напрямок допомоги внутрішньо переміщеним особам. Тим, кому не вистачає домашнього затишку та сімейних вечорів за одним столом.

Pyramida допомагає ВПО та шелтерам та надає техніку витяжки духовки

І ми знайшли партнерів, котрим допомагаємо. З березня фонд “Змінюючи світ” прийняв у своєму шелтері близько 150 людей, родин морських піхотинців з Миколаєва. Фонд “Дієва громада” розмістив у себе в шелтері 60 людей з Херсонської області, Миколаєва, Донецька та Одеси. Проект “Врятуймо Україну” відбудував п’ятиповерхівку, прийнявши людей у Києві. ГО «Елеос Україна» відкрила п’ять шелтерів для людей, які подстраждали під час війни. Всім людям у шелтерах надають не лише фізичну допомогу та житло, а й психологічну підтримку та адаптацію в нових умовах. Для дітей вікриваються творчі гуртки та школи,  запроваджуються творчі активності. Дякуємо партнерам за їх відкриті серця та добрі справи!

Що зробили ми? Те, що вміємо найкраще - дарувати тепло. Ми забезпечили всі шелтери технікою для нових кухонь українських родин: витяжки, газові поверхні та духові шафи. 

Техніка Pyramida для шелтерів та тимчасового житла ВПО: духовки, варильні поверхні, витяжки для кухонь

Аби кожна дитина, яка перебуває там, могла випити чаю та розказати батькам про свій день. Аби жінка військового мала змогу побалакати з коханим, п’ючи каву. Так, все ще онлайн, так, все ще не вдома і так, вранішня кава виглядає інакше. Але це один з кроків відчути тепло з минулого, ті розмови, які зігрівали колись. Ті вечері, де збираються найближчі і нові, знайомі та люди, з якими подружився лише вчора. Кухня - це місце, де народжуються саме такі історії. Відверті, затишні та з надією. З вірою у теплу зустріч та майбутнє.

допомога Pyramida для шелтерів

Ми продовжуємо підтримувати людей, які втратили дім та розкидані по всій країні без чіткого плану. Техніка Pyramida буде відправлена ще до багатьох місць, де це необхідно: аби довгоочікуваний мамин борщ був зварений, а дитяча каша смакувала як вдома. І якщо бодай декілька сімей цієї зими зможуть сказати один одному: “Зустрінемось на кухні?”, - тоді ми вже перемогли. Для себе. Для кожного, хто рухає світ назустріч теплу.

Слава Україні!