Вибираємо ідеальну духову шафу

16 Червня 2016

Яка духова шафа краще? Які характеристики важливі, а які – другорядні? Далі – відповіді на всі ці питання.

Ми готові допомогти любителям рум'яних булочок, ніжного суфле, ароматних овочевих і м'ясних запіканок знайти правильну духовку. Тільки з надійною, слухняною і функціональною технікою можна приготувати будь-які страви. Але як знайти ідеальну помічницю? Яка духова шафа краще? Які характеристики важливі, а які – другорядні? Далі – відповіді на всі ці питання.

Духовки: газові vs електричні

• Більш звичними (можна сказати – традиційними) вважаються газові моделі. До їх переваг відносять економність. Газові духовки – мабуть, єдине правильне рішення для будинків, в яких перевантажено  електромережу. Нагрівання в техніці такого типу відбувається за допомогою верхнього і нижнього нагрівальних елементів, а також природної циркуляції повітря. Сучасні моделі мають газ-контроль, п'єзопідпал, гриль.

• Електричні моделі перевершують газових конкурентів по функціональності. Вони підтримують кілька програм приготування, різні режими і дозволяють регулювати температуру більш точно. Всі духовки Pyramida – електричні.

Чим незалежні краще залежних?

Незалежні духовки – автономні. Вони не пов'язані з варильною поверхнею (мають окрему панель управління) і можуть бути встановлені в будь-якому зручному господині місці. Оскільки кухонна техніка Pyramida – це, в першу чергу, практичність і функціональність, наші духові шафи – незалежні. Автономна духовка Pyramida – гарантія зручної індивідуальної робочої зони.

Параметри вибору

Щоб правильно підібрати духову шафу, необхідно враховувати багато критеріїв.

• Розміри. Вбудована кухонна техніка – синонім економії простору. При цьому раціонально використовувати наявне місце можна тільки при правильному плануванні розміщення меблів (у нашому випадку – підборі відповідної за габаритами духовки —  для вмонтування в шафу або тумбу).
Точна ширина по фронту кожної моделі зазначена у вкладці «Характеристики».

• Об'єм внутрішньої камери. Цей критерій – один з базових, оскільки вказує на місткість техніки. Одне з найбільш популярних рішень сьогодні є моделі з об'ємом близько 55 л. У нашому каталозі представлені духовки обсягом до 70 л. Незважаючи на місткість (вони на 25% «місткіші» аналогів) розміри таких шаф не перевищують стандартні.

• Режими. Pyramida пропонує рішення, які підтримують 4, 6, 8, 10 і 18 (!) режимів.

• Нагрівання. Як правило, недорогі електричні моделі обладнані верхнім і нижнім нагрівальними елементами (традиційний нагрів), а також мають режим гриля і конвекції. Більш дорогі рішення доповнені ще й нижнім нагрівом з обдувом, верхнім нагріванням і термогрилем. Багатофункціональна духовка може підтримувати декілька конвекційних режимів.

• Тип управління. Сучасні духові шафи мають механічну або сенсорну панель управління. Таймер – обов'язкова складова управління, яка відповідає за дотримання часу запікання. В асортименті Pyramida є моделі як з аналоговим, так і з цифровим або механічним таймером. Крім того, деякі духовки обладнані дисплеєм, на якому відображаються параметри температури, режим і час приготування.

• Комплектація. Духовки можуть комплектуватися не лише листами чи “решіткою”, але і термощупом, розділювальною дошкою, ручкою для деки.

• Очищення. Щоб полегшити догляд за технікою, внутрішня камера може бути покрита емаллю, завдяки якій можливе легке очищення. Рішення з каталітичним очищенням мають пластини з пористим покриттям. За рахунок цього покриття духовки самоочищається при наступному циклі роботи.

• Напрямні. На вибір пропонуються моделі з знімними, рельєфними або телескопічними направляючими.

• Безпека. Щоб не збити налаштування, в духових шафах з сенсорним управлінням передбачена можливість блокування панелі. Втоплені в фасад ручки – ще одне рішення для того, щоб зробити техніку та кухню безпечною. Мінімізувати ймовірність випадкового включення допоможе ручний режим: духова шафа не вмикається, якщо на таймері встановлено положення «0». Потрійне скло у дверцятах дозволяє знизити втрату тепла. Крім того, скло не нагрівається до високих температур, що дозволяє уникнути опіків.

Малыш трогает дверцу духовки Pyramida

• Особливості дизайну. Великий каталог (більше 40 моделей) допомагає вибрати відповідну техніку і для лаконічного інтер'єру в стилі мінімалізм, і для затишної кантрі-обстановки. Колірна палітра також приємно радує. Духовки представлені в декількох кольорах (слонова кістка, чорний, білий, пісочний, сріблясто-сірий, червоний).

Ми хочемо, щоб Ваша кухня була максимально зручна і практична. Сподіваємося, наші поради допоможуть знайти ідеальну напарницю для кулінарних експериментів.