Яка духова шафа краще: електрична або газова

26 Квітня 2016

На зміну духовкам стареньких плит прийшли нові, окремо встановлені духові шафи, які отримали популярність завдяки мобільності при установці. Що краще: газова духова шафа або електрична її версія?

Безе, кекси, піца, овочеві та м'ясні запіканки – всі ці смаколики неможливо приготувати без духовки. Ніхто не хоче витрачати час, щоб на виході отримати «обвуглений низ і непропечений верх», тому питання вибору правильної техніки актуальне завжди. На зміну духовкам стареньких плит прийшли нові, окремо встановлені духові шафи, які отримали популярність завдяки мобільності при установці. Що краще: газова духова шафа або електрична? Єдиної правильної відповіді немає, і ось чому.

Переваги і недоліки газових духовок

Духова шафа, що працює за допомогою газу – оптимальний вибір для будинків з перевантаженою електромережею. Їх нерідко встановлюють на дачах: перебої з електрикою – не рідкість, а більшість моделей можуть працювати від газового балона.

До переваг газових духовок можна віднести:

• Відносно невисоку ціну.
• Швидкий нагрів.
• Просте управління.
• Безпека. Сучасна техніка обладнана електророзпалом і підтримує функцію газ-контролю.
• Відсутність особливих вимог до посуду. Можна використовувати металеві, силіконові, скляні листи.

При цьому газові духовки не можна назвати багатофункціональними. Більшість рішень має дві зони нагріву (верхню, нижню) і режим конвекції. Більш дорогі духовки оснащені рожном, але він – електричний. У дешевих моделей часто бувають проблеми з рівномірним нагріванням і встановленням точної температури.

Особливості електричних духових шаф

В асортименті Pyramida представлені електричні духові шафи,  бо ж саме вони – більш функціональні.

Электрические духовые шкафы Pyramida

Серед переваг електродуховок:

• Велика кількість доступних режимів. Ви можете вибрати модель з 4-режимами (традиційний режим з включеними верхнім і нижнім нагрівальними елементами, конвекція, гриль, охолоджена вентиляція), 6-режимні (перераховані верхній нагрів, гриль з конвекцією, гриль-бар), 8-режимні ( нижній нагрів з конвекцією, верхній нагрів), 10-режимні (комбінації перерахованих функцій) або навіть 18-режимні (різні комбінації режимів нижнього, верхнього нагріву, гриль, конвекція, наявність рожна, розморожування) режимами роботи.

• Зручне управління. Щоб пристосуватися до механічної або сенсорної панелі управління, потрібен деякий час. Але в цілому вас чекає практична і слухняна техніка, яка забезпечує задані умови для випічки. Електродуховки доповнені таймером (цифровим, механічним, аналоговим), а деякі – ще й дисплеєм, функцією запам'ятовування налаштувань.

• Точність установки температури. Електрична духовка – це широкий діапазон нагрівання. Як правило, газові аналоги забезпечують 200-250 градусів Цельсія, а електро розігріваються до 300.

• Безпека. Вибравши електричну духовку, можете забути про можливі витоки газу. Правильно встановлена техніка (довірте це фахівцям!) – абсолютно безпечна. Щоб звести нанівець ймовірність опіку, в духовках Pyramida передбачена ручка, що не нагрівається завдяки тангенціальному охолодженню дверцят з потрійним склом, а від випадкового включення або збою налаштувань убезпечать ручний режим і втоплені ручки.

Ціновий зріз цієї категорії – досить різноманітний. Однак можна відзначити той факт, що сучасна газова духовка, що забезпечує рівномірний нагрів та безпечну експлуатацію (тобто те, що є базовим для кожної электромодели), обійдеться не дешевше електричної духової шафи.

Яка духова шафа краще: електрична або газова? Вирішувати тільки вам. Дуже сподіваємося, що перераховані рекомендації допоможуть знайти ідеальну кухонну техніку. Якщо ж виникнуть питання – звертайтеся до нашої технічної служби. Ми завжди готові допомогти!