Витяжки на кухню: як вибрати?

08 Березня 2016

Обираючи кухонну помічницу, важливо враховувати такі характеристики, як особливості конструкції, розміри, потужність, енергоефективність, простоту управління, рівень шуму, підсвічування, дизайн. Давайте розберемо завдання, як підібрати витяжки, по пунктах. 

Пора втілювати мрії про комфортну, практичну і затишну кухню в реальність! Облаштування кулінарної майстерні – відповідальне завдання. Команда Pyramida готова допомогти перетворити задимлене приміщення в чисту, акуратну кухню. Неприємний запах, клуби пари, які зависли в повітрі, частки жиру  на варильній поверхні – з будь витяжкою Pyramida всі ці неприємності зникнуть. Ми розповімо, як вибрати витяжки для кухні і забезпечити якісну очистку повітря від продуктів горіння газу та кіптяви.

Як правильно вибрати кухонні витяжки

При виборі кухонних помічниці важливі такі характеристики, як особливості конструкції, розміри, потужність, енергоефективність, простота управління, рівень шуму, підсвічування, дизайн. Давайте розберемо завдання, як підібрати витяжки по пунктах.

Пристенные вытяжки

Способи очищення

Існують два режими очищення повітря: відведення та рециркуляція.

• Перший спосіб – найбільш ефектний, оскільки забруднене повітря виводиться через вентиляційну шахту за межі приміщення.

• Другий режим передбачає очищення через вугільний фільтр. Повітря проходить через спеціальний фільтр, встановлений у витяжці, і повертається в кухню.
Витяжки Pyramida підтримують обидва режими.

Продуктивність

Ефективність роботи залежить від кількості повітря, яке проходить через пристрій за одиницю часу. Ми пропонуємо моделі, потужність яких розрахована на кухні різної площі. Так, для приміщень площею до 9 м2 рекомендуємо практичні пласкі моделі (MH WHITE, WH 22-60 INOX/N, WH 10-50 BLACK). Якщо потрібно максимально продуктивна помічниця, зупиніть свій вибір на витяжках з фірмовим мотором Aero2Jet (HEF 22 P, HES 30 D BLACK/AJ, HEF 37 (600) AT). Їм під силу за годину очистити 1200 м3.

Розміри

Є одне просте правило, яке допомогає підібрати правильну модель: витяжка повинна бути ширше варильної поверхні. Тільки в такому випадку техніка може «захоплювати» забруднене повітря максимально ефективно. Популярністю користуються моделі з шириною по фронту 600 мм (KS 60 (1000) BLACK/U, CD 60 WHITE, NR-MG IVORY MU) або 900 мм (НЕЇ 96, R 90 IVORY/U). Крім найбільш затребуваних рішень, у каталозі представлені і нестандартні варіанти – шириною 500 мм (WH 10-50 IVORY) і 550 мм (HBE 36).

Коллаж вытяжек Pyramida

Тип управління

Цей пункт залежить від особистого вибору. Знайоме механічне, звичне кнопкове, практичне електронне, інтуїтивно зрозуміле, сенсорне або зручне слайдерне? В каталозі Pyramida представлені сучасні моделі з усіма перерахованими типами управління.

Додаткові характеристики

Крім основних параметрів, зверніть увагу і на додаткові опції. Можливість вибирати швидкість роботи, таймер, підсвітка – наявність цих функцій робить кухонну витяжку максимально практичною і функціональною.

Колір

Хтось віддає перевагу традиційним для техніки кольорів (чорному, білому, хром). Хтось хоче вийти за звичні рамки і додати в простір кухні фарб. І ті, й інші знайдуть серед понад 180 моделей витяжок ідеальний варіант. Крім базових кольорів, Pyramida пропонує рішення сріблясто-сірого, пісочного, червоного, коричневого кольорів, а також кольору слонової кістки або бургунді.

Пристенные вытяжки Pyramida

Типи кухонних витяжок

Похилі
Похилі витяжки стали найпопулярнішими на українських кухнях завдяки продуманій ергономіці. Вони не заважають стояти біля варильної поверхні. При цьому техніка відмінно справляється зі своїми обов'язками і дуже зручна в управлінні. Забір повітря відбувається через периметральну щілину навколо декоративних дверцят. Зверніть увагу, що в робочому стані похилої витяжки Pyramida дверцята повинні бути закриті. Відкривати дверцята потрібно тільки для заміни жирових або вугільних фільтрів.

Плоскі
При виборі витяжок для невеликих кухонь рекомендуємо придивитися до плоских моделей. Вони доступні за ціною, прості в установці і не зменшують доступний простір. Плоскі очищувачі повітря часто використовують в режимі рециркуляції (повітря для очищення проходить через спеціальний вугільний фільтр).

Вбудовані
Якщо не знаєте, який тип витяжки вибрати для приміщення з вже готовим оформленням, придивіться до моделей вбудованого типу. Вони – не лише гарантія ефективного використання вільного простору, але і помічник при дизайнерському оформленні кухні. Вбудовані витяжки монтуються в шафку, що дозволяє заховати техніку. Панель управління залишається доступною. Якщо дизайн кухні не дозволяє нічого зайвого і робити акцент на витяжці зовсім не хочеться – можна вибрати повністю вмонтовану витяжку, вона цілком монтується в шафку. На відміну від вбудованих телескопічних витяжок в ній немає передньої декоративної панелі.

Декоративні
Декоративні витяжки – це можливість надати приміщенню індивідуальності. В нашому каталозі знаходяться оригінальні рішення як для благородного класичного, так і для функціонального мінімалістського дизайну.

Купольні
Купольні витяжки вважаються одними з найбільш ефективних. Завдяки особливостям конструкції (великим «куполам») вони захоплюють більше повітря, що і допоможе швидко справлятися з очищенням повітря.

Т-форми
Для оформлення кухні в стилі хай-тек або мінімалізм часто вибирають Т-образні моделі. Вони кріпляться до стіни або стелі і мають форму перевернутої літери «Т». Завдяки правильним геометричним формам і чітким лініям такі витяжки ідеально підходять для лаконічної (в контексті дизайну) обстановки.

Кухонные вытяжки Pyramida

Сподіваємося, наші поради допоможуть знайти ідеальну витяжку. Функціональна і стильна помічниця гарантовано зробить перебування на кухні приємним та комфортним!