Як правильно вибирати духову шафу?

24 Березня 2016

Приготувати ароматну випічку, м'ясні та овочеві запіканки без правильної духовки не вийде. Потрібна надійна, функціональна, проста в управлінні помічниця, яка допомагає точно регулювати температуру. Якщо ніяк не можете вирішити, яку ж духову шафу краще обрати, команда Pyramida допоможе визначитися. Ми розповімо, на які критерії варто звертати увагу при виборі кухонної техніки.

Газ або електрику?

• Газові моделі – більш традиційні. Вони економні і часто застосовуються у будинках із перевантаженою електромережею. У таких духових шафах використовується природна циркуляція повітря, верхній і нижній нагрів. Можуть бути доповнені п'єзопідпалом, газ-контролем, грилем.
 
• Духовки електричного типу більш функціональні. Вони підтримують різні режими, програми приготування і дають можливість точно регулювати температуру. Саме цей тип духовок представлений в каталозі Pyramida.

Духовые шкафы Pyramida

Залежні або незалежні?

Більшою популярністю користуються незалежні моделі. На відміну від залежних, ці прилади не пов'язані з варильною панеллю (автономні) і мають свою панель управління. Вбудовані духовки Pyramida відносяться до цієї категорії. Їх можна монтувати в зручному місці і на необхідній висоті. Так Ви отримаєте максимально комфортну індивідуальну робочу зону.

Головні характеристики при виборі

Щоб відповісти на питання, як правильно підібрати духову шафу, необхідно враховувати безліч критеріїв.

• Габарити. Вбудована техніка економить простір, але вимагає точності у розмірах для правильної установки. Щоб дізнатися ширину по фронту конкретної моделі, відкрийте вкладку «Характеристики». 

• Внутрішній об'єм. Цей показник визначає місткість техніки. Популярністю користуються моделі з корисним об'ємом близько 55 л. Ми пропонуємо рішення об'ємом до 70 л. Такі духовки на 25% більші від більшості аналогів і при цьому мають стандартні розміри.

• Кількість режимів. В каталозі Pyramida представлені моделі, що підтримують 4,6,8, 10 і 18 (!) режимів роботи.

• Управління. Ви можете вибрати рішення з механічною або сенсорною панеллю управління. Для дотримання часу приготування в духовках передбачено таймер. Ми пропонуємо рішення з цифровим, механічним або аналоговим таймером. Дисплей (як у моделі F 101 AT) допоможе зорієнтуватися не лише в часі, але і в виставлених налаштуваннях температури та режиму приготування.

Панели управления духовых шкафов Pyramida

• Комплектація. Залежно від моделі, в комплект можуть входити решітки, термощуп, вертел, листи, розділова полиця, ручка для деки.

• Тип очищення. Внутрішня камера духовки може бути покрита спеціальною емаллю, що забезпечує легке очищення. Також в каталозі представлені моделі з каталітичним очищенням. Такі рішення доповнені пластинами з пористим покриттям, що допомагає духовці самоочищатися в процесі роботи.

• Особливості направляючих (рельєфні, знімні, телескопічні).

• Дизайн. Серед понад 40 духових шаф Pyramida Ви легко знайдете ідеальну модель  — як для практичного мінімалістичного інтер'єру, так і для облаштування затишної обстановки в стилі кантрі. Білі, сірі, пісочні, чорні, червоні, кольору слонової кістки – вибір за Вами!

Цветная линейка техники Pyramida

• Недорогі електричні духовки, як правило, мають традиційний (верхній нижній) режим нагрівання, конвекцію, а також режим гриля. У більш дорогих багатофункціональних електричних духових шаф до класичних режимів нагріву додаються нижній нагрів з обдувом, верхній нагрів і термогриль. У багатофункціональній духовій шафі може бути кілька конвекційних режимів нагріву.

• Безпека. Надійність і безпека кухонної техніки – один з основних критеріїв при її виборі. В духовках Pyramida з сенсорним управлінням є можливість заблокувати панель, щоб уникнути збою налаштувань. Моделі зі втопленими в фасад ручками – ще один спосіб зробити кухню безпечною, в тому числі для дітей. Щоб вибрати температуру, потрібно натиснути на ручку і тільки після цього – повернути. Ручний режим – надійний захист від випадкового увімкнення. Духовка не вмикається, якщо таймер знаходиться в положенні «0». Щоб увімкнути прилад, встановіть ручку таймера на певний час або на ручний режим. У дверцятах деяких моделей встановлено потрійне скло, що дозволяє знизити втрату тепла. Як результат – скло не нагрівається до критичних температур.

Духовой шкаф PyramidaДуховой шкаф Pyramida F 84 TIX

Ми раді ділитися порадами та сприяти перетворенню Вашої кухні. Сподіваємося, наші рекомендації, як вибрати духову шафу, допоможуть знайти оптимальний варіант. Пам'ятайте, що ідеальна кухонна техніка – та, що відповідає саме Вашим вимогам.