Як вибрати витяжку

02 Липня 2017

Хочете кришталево чисте повітря, гарну, комфортну атмосферу на вашій кухні, де ваша сім'я любить проводити час? Легко! З путівником Pyramida – як вибрати витяжки для кухні, ви впораєтеся із завданням так само швидко, як наші витяжки усувають випари і запахи, що виникають в результаті приготування. 

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КУХОННІ ВИТЯЖКИ

Хорошу витяжку характеризує одна особливість: вона відповідає потребам свого власника. Тому, приділіть максимум часу, щоб чітко розуміти свої побажання. Експерти Pyramida склали для вас перелік найважливіших критеріїв відбору.

ПОТУЖНІСТЬ

Один з найважливіших критеріїв у питанні витяжки як підібрати – це потужність мотора самого пристрою. Чим потужніше витяжка, тим ефективніше вона усуває запахи, забезпечуючи свіже і чисте середовище для процесу кулінарії і проживання у вашому домі.

Усі витяжки Pyramida оснащені потужними моторами, які гарантують найвищу ступінь очищення повітря від 320 м3/год до 1200 м3/год і розраховані для кухонь з різною площею. Для невеликих просторів (до 9м2) відмінно підійдуть плоскі витяжки (MH WHITE, WH 22-60 INOX/N, WH 10-50 BLACK). Для великих площ, коли кухня і вітальня об'єднуються в один простір, рекомендуються моделі з максимальною продуктивністю.

Витяжки з надпотужним двигуном Aero2Jet, розробленим експертами Pyramida, витримують високі навантаження і забезпечують рекордну продуктивність. HEF 22, HES 30 D BLACK/AJ, HEF 37 (600) AT – потужність і ефективність цих витяжок ви відчуєте у вигляді чистого повітря на кухні.

СПОСОБИ ОЧИЩЕННЯ ПОВІТРЯ

Витяжки працюють в режимі рециркуляції і відведення. Перші вбирають забруднене повітря і пропускають через спеціальні вугільні фільтри, після чого випускають вже очищене і свіже повітря назад у кімнату. Другі очищають повітря, виводячи, через систему вентиляції, за межі житлового приміщення.

Відвідні витяжки порадують тих, хто багато і часто готує, тому що вирізняються досить високою потужністю, продуктивністю. Витяжки, що працюють в режимі рециркуляції, можуть встановлюватися в будь-якому місці на кухні. Проте вимагають більш ретельного догляду.

Більшість моделей Pyramida підтримують обидва режими.

РОЗМІРИ

Рекомендуємо дотримуватись одного важливого правила, особливо у питанні як правильно вибрати кухонні витяжки за розміром – витяжка не повинна бути вужче ширини плити або варильної поверхні. Це дозволяє максимально ефективно «поглинати» кулінарні пари і надлишкове тепло. Найбільш поширені стандартні моделі з шириною 600 мм по фронту (KS 60 (1000) BLACK/U, CD 60 WHITE, NR-MG IVORY MU), а також 900 мм (НЕЇ 96, R 90 IVORY/U). Асортимент Pyramida пропонує також нестандартні рішення, як (WH 10-50 IVORY) шириною 500 мм і (HBE 36) 550 мм.

ШУМ

Чим меншою є площа вашого кухонного приміщення, тим менше повинна бути потужність приладу, відповідно  й менше шуму створить витяжка в процесі роботи. Рівень шуму витяжок Pyramida варіюються від 49 до 59 дБ. Для порівняння, звичайна бесіда з чаєм на кухні вимірюється 62 дБ, а звук кипіння чайника – 42 дБ.

Однак важливо розуміти, що в питанні як вибрати витяжки для кухні, потужність «всмоктування» важливіше, ніж звук. Тихий пристрій без достатньої потужності настільки ж ефективний, як тихий пилосос, який не всмоктує пил.

ЦІНА

Скільки потрібно витратити, щоб купити хорошу витяжку. Високоякісні матеріали для виготовлення корпусу: міцне загартоване скло (HES 30 D), нержавіюча сталь (KR 60 inox) впливають на ціновий діапазон, проте гарантують, при тривалій експлуатації, можливість зберігати такий же свіжий вигляд приладу, як і в день покупки. Не менш важливо враховувати власні уподобання і потреби. Унікальність дизайну, функціонал, потужні технічні характеристики, ультра продуктивність —  модельний ряд Pyramida пропонує величезний асортимент витяжок для будь-яких кухонь та індивідуальних смакових уподобань.

КОЛІР

Який стиль і колір переважають в дизайні вашого приміщення, побутових приладів, варильної поверхні?

Розмаїття форм, стилів (моделі з серії Enamel, Rustico,) і кольорів (Sand, Gray) в асортименті Pyramida допоможе зробити вашу кухню настільки ж унікальною, як і ваші смакові переваги.

ДОДАТКОВІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Вибір додаткових функціональних опцій зробить управління витяжкою максимально практичним. Найбільш затребувані: тип управління (сенсорне, механічне, електронне), кількість режимів роботи, наявність таймера, підсвічування робочої зони.

ЯКИЙ ТИП ВИТЯЖКИ ВИБРАТИ

Незважаючи на велику різноманітність типів, максимальною популярністю для українських кухонь користуються 2 види витяжок: вбудовані у кухонну шафку і пристінні. У свою чергу пристінні діляться на похилі, купольні, плоскі, декоративні (Т-подібні).

Яку витяжку вибрати – вирішувати вам, враховуючи розміри вашої кухні, а також її інтер'єрну складову. Приміром, якщо кухня маленька, відмінним рішенням стане вбудована витяжка (TL), вона залишить місце в шафі для додаткових полиць і додасть кухні однорідності стилю. Візуальний акцент зробить купольна витяжка (BR), а похила (NR-MG) створить привабливий дизайн, який прикрасить навіть найпростіший інтер'єр.

Тут можна завантажити каталог Pyramida і вибрати витяжку, яка розроблена нашими фахівцями спеціально для Вас!