Безпека дітей на кухні – поради від Pyramida

13 Квітня 2016

Ми знаємо, як зробити кухню безпечною для малюків! Щоб поділитися такими важливими порадами, Pyramida разом з Foxtrot.ua запускає соціальну акцію.

Ми знаємо, як зробити кухню безпечною для малюків! Щоб поділитися такими важливими порадами, Pyramida разом з Foxtrot.ua запускає соціальну акцію. Спільна ініціатива з лідером продажів кращих побутових помічників допоможе познайомитися з усіма можливостями розумної техніки.

Крім цінної інформації, покупці духових шаф Pyramida в мережі Foxtrot.ua з 01 червня по 31 серпня отримають подарунок – спеціальний замок для дверцят духовки.

Подробиці акції за посиланням: www.foxtrot.com.ua/pyramida.html

Зробити будинок безпечним для дитини – задача комплексна. Чим старше стає дитина, тим швидше розширюється площа обстежуваній території. В якийсь момент він добереться і до кухні – місця, яке важко назвати пристосованим для дітей. Як мінімізувати неприємності і забезпечити безпечні умови для малюка? Розберемо все по порядку.

Девочка печёт кексы

Облаштування кухні

Підлога. Подбайте про те, щоб підлога була не тільки чистою, але й неслизькою. Рекомендуємо позбутися килимків. Так постійне прибирання розлитого і розсипаного стане простіше.

• Кращим варіантом покриття підлоги вважаються ламінат, керамограніт або фактурний лінолеум.
• Ідеальним рішенням буде «тепла підлога». Так навіть найменші зможуть комфортно проводити час в приміщенні.

Захисні куточки для меблів. На краях та кутах меблів встановіть спеціальні накладки з м'якого пластику або гуми. Зафіксувати ці пристосування не складе труднощів – просто дотримуйтесь рекомендацій виробника.

• Захисні накладки на верхньому краї вхідних дверей або дверні амортизатори дозволять уникнути раптового захлопування і вберегти малюка від защемлення пальчиків.

Блокатори і фіксатори. Всілякі блокатори і фіксатори – просто знахідка. З допомогою цих пристроїв можна обмежити доступ дитини до нижніх ящиків буфету і зафіксувати розпашні дверцята шафок.

• Досвідчені батьки не рекомендують вибирати фіксатори з веселим або строкатим дизайном. Яскравий незнайомий предмет – потенційний об'єкт уваги. Немає гарантії, що юний випробувач не спробує демонтувати його.
• Ящики, що закриваються на ключ – ще одне оптимальне місце для зберігання дрібної побутової техніки і гострих предметів.

Знімні ручки. Знімні ручки – це гарна можливість обмежити доступ до вмісту кухонних шаф. Прибравши виступаючі деталі з фасадів, ви мінімізуєте ризик випадкових ударів.

• Не менш актуальні знімні ручки на вікнах.

Розумна техніка Pyramida: безпека – понад усе!

Є декілька способів зробити кухонну техніку більш безпечною для дитини. Наприклад, вимикачі на плиті можна закрити ковпачками, а спеціальний екран допоможе перекрити доступ до розпеченої варильної поверхні. Але з технікою Pyramida особливі пристосування та чудеса кмітливості навряд чи знадобляться. Вимоги до безпеки інженери врахували ще на стадії розробки.

Малыш возле духовки

Які ж корисні функції і «фішки» здатні убезпечити батьків і дітей, що знаходяться поруч?

• Автоматичний електропідпал в газових варильних поверхнях. Щоб запалити вогонь, не потрібні сірники або запальничка. Просто поверніть ручку на панелі управління. Для розпалювання потрібно тримати ручку деякий час (буквально пару секунд). Якщо дитина добереться до панелі управління і вирішить «покрутити коліщата», то влаштувати пожежу або відкрити газ точно не вдасться.

• Функція «Газ-контроль». Якщо полум'я згасне, подача газу автоматично припиниться.

• Спеціальні чавунні підставки під нестандартний посуд для газових поверхонь. Велика каструля або турка точно не зіскочить з краю решітки і не перевернеться.

• Індикатор залишкового тепла «Н» в електричних панелях показує, що поверхня ще гаряча.

• Індикатор роботи електричних конфорок на поверхнях з чавунними “млинцями”. Якщо працює хоч одна конфорка, загоряється лампочка.

• Блокування сенсорної панелі управління. Ця функція дозволяє уникнути випадкового включення.

• У деяких моделях панель управління розташована не на звичній фронтальній частині, а в стороні.

• Втоплені в фасад ручки. Щоб встановити температурний режим, потрібно натиснути на ручку і повернути її.

• Ручний режим на духовках. Духова шафа не вмикається, якщо таймер стоїть в положенні «0». Щоб увімкнути духовку, потрібно повернути ручку таймера на ручний режим або вибрати час.

• Потрійне скло в дверцятах духовки дозволяє знизити втрату тепла. У результаті скло не нагрівається до критичних температур. Навіть якщо дитина доторкнеться до дверцят, вона точно не обпечеться.

Малюк на кухні: чим зайняти?

Кращий спосіб «приборкати» дитячий інтерес до всього нового – направити нестримну енергію в правильне русло.

• Для найменших непосид можна обладнати куточок з дитячої кухнею або іграшковим кухонним приладдям (якщо дозволяє площа). В якості іграшок також підійдуть дерев'яні ложки, форми для випікання кексів, прихватки, кришки, формочки для льоду і інші безпечні предмети (ударостійкі, без гострих кутів).

• Пересипання/змішування/перебирання круп – корисне заняття для розвитку дрібної моторики.

• Старші діти з інтересом беруть участь в процесі приготування. Подати посуд, витерти зі столу розлиту воду, помити яблука, перемішати вже нарізані інгредієнти для салату – з такими завданнями малюки справляються з задоволенням.

Турбота про комфортне і безпечне перебування на кухні для всіх членів сім'ї – одне з важливих завдань, які стоять перед командою Pyramida. Готуйте із задоволенням, експериментуйте, проводите дитячі майстер-класи – техніка Pyramida допоможе втілити всі задуми! Хто знає, може, у вашій сім'ї росте майбутній кулінар?