Безпечне місце – кухня

08 Жовтня 2020

Сучасна кухня  мультифункціональний простір. Тут ми готуємо смачні страви, проводимо теплі вечори в компанії рідних та друзів. Маленькі дослідники та пухнасті домашні улюбленці теж не обходять цю кімнату стороною  тут так багато цікавого! Проте, з точки зору батьків, тут таїться багато небезпечного: сірники та газ, гострі кути столу, скатертини з розставленим на них посудом і столовим приладдям. Ми розповімо, як зробити кухню комфортною для дорослих і безпечною для дітей. Адже діти обожнюють допомагати нам на кухні і так хочеться проводити час разом!


Складно знайти таке місце, де батько і дитина можуть чогось навчитися разом.

На кухні крім практичних навичок мами і тата знаходять щось більш цінне – загальну з дітьми таємницю, знання про приготування особливого страви на своїй домашній кухні.

Те, що можна повторити перед будь-яким сімейним святом, то, що стає частиною історії сім'ї.

Виявляється, готувати зі своєю дитиною – окреме святкове задоволення, найцікавіша пригода, на яку так складно зважитися вдома.

Всім відомо, у що перетворюється кухня, коли там господарюють діти...

Ми часто забуваємо про важливість залучення дитини в процес приготування їжі, а це допомагає не тільки зміцнити відносини, а й формує сімейні традиції.

Безпечна кухня – для дитини територія повної свободи і чистих емоцій.

безпека на кухні

«Тепло, тепліше, гаряче!»

Дітям не дозволяють грати на кухні, тому що там постійно щось вариться, смажиться, тушкується, усюди вогонь і гарячий посуд. Звести ризики опіків до мінімуму допоможе техніка Pyramida. У дверцята духових шаф вставляються три скла, тож останнє завжди залишається трохи теплим –обпектися неможливо.

безпека на кухні з маленькою дитиною

Індукційні варильні поверхні нагрівають тільки посуд і їжу в ньому, тож, якщо зверху випадково з’явиться маленька долонька або пухнаста лапа, опіків не буде.

Ази програмування

Блискучі поворотні ручки – занадто велика спокуса для дітей, щоб протистояти їй. Захистити молодших членів сім’ї та кулінарні шедеври допоможуть поворотні ручки push-pull на духовках, а також функція блокування панелі керування на електронних та індукційних варильних поверхнях Pyramida. Діти не зможуть змінювати налаштування або користуватися технікою без дорослих – це обов’язковий аспект безпеки для сучасної кухні.

Безпечна кухонна техніка Pyramida

Хорошим вибором також стануть варильні поверхні, у яких панель керування розташована збоку, – малюки до неї просто не дістануть.

Усе під контролем

Здавалося б, ви передбачили все, але є ще моменти, на які варто звернути увагу. Газові варильні поверхні обов’язково повинні мати функцію газ-контролю. Якщо раптом вогонь згасне, подача газу на конфорку автоматично припиниться, а отже, страшних наслідків у вигляді отруєння або вибуху можна уникнути.

девайси для безпеки на кухні

Щоб допитлива дитина не відкрила дверцята духовки та не отримала опіки гарячою парою, обладнайте їх спеціальним замочком.

Ніщо не буде «занадто», коли мова йде про безпеку дітей і домашніх улюбленців. Утім, і дорослі не люблять отримувати опіки або випадково збивати встановлені параметри. Не обмежуйтеся півзаходами, створюйте екосистему з техніки Pyramida, у якій елементи безпеки продумані до дрібниць. І нехай ваші страви завжди будуть смачними, а відкриття ваших малюків – дивовижними та без шкоди для здоров’я.

безпека з технікою Pyramida