Історії теплих зустрічей разом з Pyramida: продовжуємо ділитися смачними історіями, що надихають

28 Серпня 2019

Ми в Pyramida впевнені  смачна і з любов'ю приготована їжа не просто зближує людей. Почуття і емоції народжуються за спільною трапезою.

У сучасному ритмі життя тільки теплі традиції гостинності та душевних посиденьок на кухні дозволяють українцям цінувати радісні миті зустрічей. Сьогодні вже кожна третя українська родина готує смачну їжу за допомогою техніки Pyramida. І у кожної з них є свої смачні історії, які ми об'єднуємо у нашому сповненому натхнення проєкті «Історії теплих зустрічей».

Ми у Pyramida впевнені: смачна і з любов'ю приготована їжа не просто зближує людей. Почуття та емоції, які народжуються за спільною трапезою з рідними та близькими, набувають незвичайної сили. Ця особлива магія теплих зустрічей за столом здатна змінювати долі. У цьому ми переконалися завдяки вашим власним історіям, якими ви вже встигли поділитися з нами.

 Історії теплих зустрічей Pyramida

«Ідеальна тепла зустріч — це щасливі, ситі люди, які усміхаються, сміються, обнімаються», — розповідає директорка з розвитку бізнесу найбільшого медіахолдингу України Ганна Кравцан.

Навіть шалений темп життя не заважає Ганні організовувати дружні зустрічі у себе на кухні. Родзинка таких посиденьок — принцип данського хюґе, коли всім має бути затишно. Тому кожен приносить свої улюблені продукти, а сама вечеря готується спільними зусиллями.

 Відгуки про техніку Pyramida, кондитер Мері Товмасян

Про особливу енергетику страв, приготованих гуртом, згадує і віртуозна кондитерка Мері Товмасян. Щоб спекти традиційну вірменську пахлаву, збиралася вся родина Мері. Неймовірно довгий і складний процес полягав у ретельному очищенні волоських горіхів від найтоншої шкірочки, їх делікатному висушуванні, а потім — майстерному нарізанні рафінованого цукру на дрібні кубики. Та найвіртуозніший етап готування був ще попереду: для форми висотою близько 5 см потрібно викласти понад 20 шарів (!) розкачаного тіста. Саме ця унікальна страва стала для Мері символом дитинства і за сумісництвом — однією з небагатьох ще непокорених кулінарних вершин.

 Кулінарний блогер Олена Єрмоленко готує на техніці Pyramida

Що стосується авторки блогу про корисну їжу Олени Єрмоленко, то тут навпаки: ми дізнаємося історію рішучої відмови від усіх кулінарних традицій. Олена створила абсолютно нову концепцію смачної сімейної вечері. Це стало підсумком її дивовижної історії перевтілення: за короткий час Олена зуміла схуднути на 23 кг, не відмовляючи собі у смачній їжі!

«Багато хто думає, що правильне харчування — це вівсянка на воді або приготована на пару броколі, та це зовсім не так!», — журиться Олена.

Це неймовірно, та навіть повністю перейшовши на здорове харчування, Олена продовжує регулярно збирати родичів і друзів у себе вдома за смачною вечерею.


Ще одна історія про зміну кулінарних традицій народилася в експерта з вегетаріанської кухні Едуарда Насирова. Едуард — вегетаріанець з 15-річним стажем, який, втім, не обмежив свій раціон, а навпаки розширив. Його кулінарний проект Happyfood — яскраве цьому підтвердження. Едуард з ніжністю згадує чарівні смаки дитинства: мамині еклери, наполеон і найпишніші у світі вареники. Саме від неї Едуарду передалося особливе ставлення до випічки.

 Едуард Насиров - кулінарний експерт, власник техніки Pyramida

«В останні роки її життя вже я балував маму різною смакотою, зокрема і за її рецептами», — поділився з нами Едуард.

Страви, приготовані батьками для своїх дітей, дійсно грають неоціненну роль. Так сталося і в житті авторки кулінарного блогу Hungry Husband Карини Калини. В її історії йтиметься вже про батьківські кулінарні уміння: тато Карини — болгарин, впровадив у сім'ї багато традиційних балканських страв. А ще він навчив її запікати сир-косу в грилі до хрустких чипсів, попередньо розібравши її на ниточки, а також готувати легендарний курт — закуску кочівників, яку Карина робила з сушеної бринзи або солоного сиру. Закуску залишали сохнути на батареї, звідки на всю квартиру розносився неймовірний аромат. Маленька Карина виросла в успішну кулінарну блогерку, а її натхненником цього разу став вже її чоловік.

 Кулінарний блогер Карина Калина вибирає техніку Pyramida

Карина щиро заявляє: «Я просто обожнюю чоловічу стать і вважаю, що кулінарія — одна з двох найважливіших форм прояву такої ось моєї любові».

Говорячи про важливість традиції збиратися за одним столом, особливо у дитинстві, ми вкотре переконуємося в її глибинній цінності. Разом із кулінарним експертом і суддею шоу «МайстерШеф» Сергієм Калініним нам вдалося переосмислити цей споконвічний звичай.

Сергій безперервно прагне розширювати межі своєї кулінарної діяльності: «Тут справа не тільки в тому, щоб нагодувати себе та сім'ю — тут справа ще й у допитливості».

Саме тому нас вдвічі здивувало, що питання про сімейні традиції викликало у Сергія мало позитивних емоцій. У його історії прозвучало відверте зізнання: таких традицій у його дитинстві практично не було. І яким же символічним виявився спогад про одну із зустрічей, що в результаті стала однією з найважливіших і доленосних! Це були саме ті традиційні дружні посиденьки на кухні. При цьому бажання зробити їх саме такими, традиційними, було настільки сильним, що через відсутність столу Сергію довелося використовувати в його якості стару валізу.

 Історії теплих зустрічей Pyramida

Ці та багато інших теплих історій, які ми зібрали у нашому проєкті, знову й знову надихають нас на нові ідеї та досягнення. Українці продовжують обирати техніку Pyramida для найважливішого — теплих і душевних зустрічей у вузькому колі сім'ї або веселій компанії друзів і близьких. Для нас це найсильніший стимул бути ще кращими, ще більш функціональними, ще доступнішими.

 Відгуки про техніку Pyramida

Також не забувайте ділитися своїми історіями теплих зустрічей! Залишайте заявку на сайті проєкту «Історії теплих зустрічей» і ми обов'язково розповімо про ваші найсмачніші ідеї та спогади. Більше інтерв'ю ви можете прочитати на сторінці проєкту: istorii.pyramida.ua/teplie-istorii