Азбука режимів твоєї духової шафи

26 Листопада 2021

Максимальна ефективність: розбираємось у режимах духових шаф.

Хороша духовка — це коли не хвилюєшся перед приходом гостей: а чи точно буде вдалою головна страва? А ще — це про найніжнішу випічку для дітей, соковите м’ясо із хрусткою скоринкою та ароматні запечені овочі.
Щоб результат був бездоганним, недостатньо просто купити якісну духовку. Важливо розуміти, як вибирати режим і відповідну температуру, на який рівень ставити деко та як це комбінувати для певних страв. Крім того, розібравшись у режимах до купівлі духовки, ви зрозумієте, яка модель вам підійде найкраще — без опцій, якими ви не користуватиметеся.


У відповідь на велику кількість запитань від наших покупців ми зробили серію навчальних роликів, у яких доступно розповіли про п’ять найпопулярніших режимів. Заходьте на наш YouTube-канал і дивіться короткі корисні відео.

 

1. Розморожування.

У цьому режимі працює вентилятор, який створює циркуляцію повітря кімнатної температури. Заморожена страва м’яко відтане вдвічі швидше, ніж якщо просто залишити її на столі.

Режим підходить для розморожування будь-яких продуктів: м’яса, риби, заморожених напівфабрикатів, десертів, овочів і ягід.

 

2. Традиційний.

Режим нижнього та верхнього нагрівання, який найчастіше вибирають господині. Саме так із духовки з’являються ідеально пропечене м’ясо, ніжні неначе хмарка, пиріжки та закриті соковиті пироги, а також торти.

Скомбінуйте режими: приготуйте страву в режимі «Традиційний», а потім використовуйте «Верхнє нагрівання» як останній штрих, щоб отримати хрумку скоринку без пересушування. Для режиму «Верхнє нагрівання» деко потрібно ненадовго переставити на верхній рівень — так страва зарум’яниться, але не підгорить.

 

3. Делікатне приготування.

Працюють нижній нагрівальний елемент і вентилятор. Тісто м’яко пропікається знизу, а вентилятор створює циркуляцію теплого повітря, завдяки чому страва зберігає всю соковитість.

У цьому режимі готують піцу, кекси, тістечка та відкриті пироги.

 

4. Гриль.

Інтенсивне інфрачервоне випромінювання центрального верхнього нагрівального елемента — запорука тієї самої апетитної хрусткої скоринки на м’ясі й овочах.

Цей режим можна використовувати для швидкого запікання та підрум’янювання страви, наприклад, реберець.

 

5. Конвекція.

Працюють задній нагрівальний елемент і вентилятор. Цей режим підійде для одночасного приготування страв на різних рівнях, можна поставити два листи одразу. Завдяки рівномірній циркуляції розігрітого повітря страви на всіх рівнях приготуються однаково добре.

За допомогою такого режиму випікають здобу: тістечка з листового тіста, ватрушки, булочки, печиво.


Перегляньте ролики серії «Абетка режимів твоєї духової шафи» на YouTube-каналі Pyramida UA — ми візуалізували для вас наші рекомендації щодо режимів.
Вам залишиться лише опанувати режим очікування, доки готується страва, і режим задоволення: і від того, як смачно, і від того, як просто.

Коли заплановано теплу зустріч, готуйтеся до неї з Pyramida — і все буде бездоганно!